Ефірне масло троянди – догляд за здоров’ям і зовнішністю

Масло троянди

Багато людей сприймають троянду як царицю квітів. Ця квітка є найголовнішим в будь-якому квітковому магазині. І не менш широку популярність має масло, приготоване з його пелюсток. І хоча на приготування одного кілограма такого масла потрібно чотири-п’ять тонн пелюсток троянди, рожеве масло широко використовують в косметології, парфумерії, харчовій промисловості та медицині.

Давайте ж і ми візьмемо на озброєння таке ароматне ефірне масло троянди і будемо використовувати його для найрізноманітніших цілей.

Користь ефірного масла троянди

Розу обдарували такими гучними іменами як «цариця квітів», «райський квітка», масло троянди за його цілющі якості дали назву «жіноче масло», а за його розкішний аромат наділили гордою назвою: «царське масло». Тож не дивно, що ефірне масло троянди вважають одним з найбільш дорогих і трудомістких (2 мл такого масла можуть вам обійтися в 50 у.о.). Ви можете собі уявити 5 тонн (5000кг) пелюсток, необхідних для виробництва всього 1кг масла? Якщо насилу представляється, інший варіант: щоб отримати всього краплю рожевого масла, потрібно зірвати пелюстки з 30 бутонів троянд! Причому, троянди повинні бути зірвані вручну до того, як сонце встало, тільки що розпустилися, і відразу йти на переробку …

Квіти троянди
Найкращі сорти троянд для виробництва масла виростають в Болгарії, трохи гірше вважається італійське, турецьке та іранське рожеве масло.

Колір рожевого масла буває різним: рожеве масло німецького виробництва відрізняється світло-зеленим відтінком, масло ж болгарського виробництва зеленувато-жовте або жовте.

При низьких температурах масло троянди стає щільним, що нагадує твердий жир.

Цікаві теми – Догляд за обличчям та шкірою

Що стосується лікувальних властивостей рожевого масла, на нього варто звернути увагу жінкам, які страждають ПМС, воно полегшить стан, знеболити і допоможе нормалізувати кількість менструальних виділень. Крім цього використання масла троянди позбавить від молочниці і прибере стрес, що трапляється у жінок після пологів.

  • рожеве масло – прекрасний протизапальний засіб, захищає від грибків і вірусів,
  • розслабляє сильне збудження нервової системи,
  • допомагає позбутися від депресивного стану і нервозов,
  • прискорює згортання крові в ранах, знезаражує і сприяє їх загоєнню,
  • допомагає зробити пам’ять і концентрацію уваги краще, тонізує організм,
  • сприяє відновленню гормонального фону,
  • позбавляє від безсоння і головного болю,
  • підсилює статевий потяг, так як є афродизіаком,
  • допомагає усунути дисбактеріоз,
  • покращує роботу серця і судин.

Тому не дивно, що рожеве масло застосовують в медицині. Фармацевтичні виробництва використовують масло троянди при виробництві пластирів, крапель, мазей.

У парфумерії дане ефірне масло можна знайти в парфумах і помадах.

У стоматології масло троянди знайшло застосування як інгредієнт в деяких зубних пастах, в процесі лікування пульпіту масло троянди використовують щоб видалити мікроби в каналах, якщо при гострому карієсі використовувати дане ефірне масло, біль вас покине години на три-чотири. Кровоточивість ясен усувається при пародонтозі завдяки використанню цього засобу.

В офтальмології також знайшло своє застосування рожеве масло: воно прекрасно знімає запалення очей, прибираючи почервоніння, сприяючи поліпшенню зору і лікуванню від багатьох хвороб очей.

ефірне рожеве масло

У косметологічної практиці ж за допомогою ефірного рожевого масла доглядають за волоссям і шкірою з метою:

  • омолодження,
  • додання волоссю жвавості і сили,
  • розгладження дрібних зморшок,
  • усунення вікових пігментних плям,
  • поліпшення кольору обличчя і вирівнювання шкіри,
  • при регулярному застосуванні – усунення судинної сіточки на обличчі (куперозу),
  • додавання шкірі тонусу, пружності, еластичності,
  • а також для усунення лущення і роздратування.

Чудодійне масло троянди видаляє сліди від розтяжок, шрами і рубці.

Крім цього масло троянди знайшло своє застосування в кондитерських виробах, безалкогольних напоях, винах, лікери.

З огляду на чималу собівартість рожевого масла, багато виробників замість даного цілющого масла в якості становить додають його синтетичний замінник – фенілетиловий спирт, ясна річ, що не володіє цілющими властивостями. Тому ви можете самостійно придбати в аптеці ефірне рожеве масло, змішати його з основою і використовувати для своїх потреб, не забуваючи перед використанням струшувати ємність з приготованим засобом.

Тепер хотілося б зупинитися докладніше на догляді за шкірою обличчя і оздоровленням за допомогою рожевого масла.

Рожеве масло для оздоровлення організму і догляду за тілом

Ще в середні століття в Європі лікували зуби, простуду і головні болі за допомогою троянди. Спочатку цінність представляють не рожеве масло, а рожева вода, саме її вважали більш корисною. І зараз ви можете застосовувати це простий і ефективний засіб – рожеву воду для протирання шкіри обличчя. Ця заміна звичайним лосьонам допомагає прибрати сальний блиск шкіри, усунути дрібні зморшки навколо очей і звузити пори. Якщо ж змочити ватні спонж в рожевій воді і накласти їх на повіки, це допоможе прибрати припухлість, а через деякий кількість таких процедур і мішки під очима зникнуть.

Щоб приготувати рожеву воду, змішайте дві краплі ефірного рожевого масла з 250мл кип’яченої води.

Або дивіться на цьому відео ще один простий спосіб приготування рожевої води:

Щоб усунути темні кола під очима, набряклість і розгладити дрібні зморшки, додавайте цю цілющу олію в креми і гелі, які ви застосовуєте для догляду за ніжною шкірою навколо очей.

Якщо у вас виник герпес на губі, протягом дня три-чотири рази змащуйте лихоманку чистим ефірним маслом троянди, тільки використовуйте його в невеликій кількості.

Якщо вам дошкуляє молочниця, спринцюйтеся розчином з 500мл кип’яченої води з 1ч.л. соди, на яку потрібно капнути три краплі ефірного рожевого масла.

При різком зубном болю також можна приготувати розчин для полоскання, тільки інший концентрації: змішати 100 мл води і 0,5ч.л. соди, на яку потрібно капнути одну краплю олії троянди.

Нейродерміт і псоріаз, алергічний дерматит і екзема – для лікування даних шкірних проблем нерідко рекомендують мазі. Ви ж можете змішувати призначену вам мазь з маслом троянди 1 × 1, кожен раз готуючи нову порцію перед нанесенням.

Щоб зняти стрес і розслабитися, прийміть ванну, куди капніть десять крапель олії. До речі, дані ванни покращують стан і зовнішній вигляд волосся і шкіри. Таку ванну досить приймати 10хв., Не більше.

Для усунення стресу вам знадобиться аромалампи і п’ять-шість крапель ефірного рожевого масла.

Щоб надати бархатистість шкірі і відчуття м’якості, приготуйте для ванни таку суміш: беруться літр молока і 1ст.л. меду, підігріваються, перемішуються, до них додається десять крапель трояндової олії і вся суміш виливається в ванну. Замість меду з молоком можете взяти рідкий йогурт (250мл) або таку ж кількість кефіру.

З метою омолодження шкіри обличчя можна приготувати такий нічний крем: берете дві краплі олії іланг-іланг і неролі, три краплі рожевого масла і пачулі, 30мл масла мигдалю, все перемішують. Суміш помістити в щільно закривающу тару і залишити в холодильнику на два тижні. Після цього нічний крем готовий до використання. Наноситься на заздалегідь очищену шкіру обличчя перед сном.

Щоб приготувати маску-скраб, змішайте 0,5ч.л. меду з 1ч.л. рожевої води і 2ч.л. меленого мигдалевого горіха і на 15хв. нанесіть на шкіру обличчя і область декольте. Змивається прохолодною водою.

ефірне рожеве масло

Крім усього цього ефірну олію троянди можете додавати у ваші звичні засоби по догляду:

  • пару крапель в крем або маску для обличчя,
  • 8-10 крапельок масла на 250мл лосьйону або тоніка,
  • одна-дві краплі в маску або крем для повік,
  • по чотири краплі в гелі для душу, шампуні або маски для волосся.

Застереження щодо використання рожевого масла

Рожеве масло, як і будь-яке інше ефірне масло, не можна використовувати чистим, не розведеним для догляду за шкірою обличчя. Це здатне викликати в кращому випадку алергію. До опіку справу, швидше за все, не дійде, але неприємності зі шкірою виникнути цілком можуть.
Застосовуйте його як інгредієнт спільно з іншими маслами або змішуйте з водою.

У період вагітності рожеве масло протипоказано!

Ось ми і познайомилися ближче з рожевим маслом. Сподіваюся, воно з’явиться у вашому будинку, принісши з собою не тільки шикарний аромат розкоші, але і задоволення від результатів, якими вас обдарує його застосування при догляді за здоров’ям і зовнішністю.

Будьте здорові!

Загрузка...